Ond mage

Nu har vi fått svar på roten till det onda i Markus mage. Vi har ju alltid sagt, alla har allergier och skit men Markus har som tur är klarat sig. Trodde vi..han är laktosintolerant, vi fick svar på blodproven idag. Det är iofs inte hela världen, det kunde varit något mycket värre. Laktosintolerans är ju inte farligt som komjölksallergi, det kan bli farligt om det inte sköts eftersom det är en allergi, men detta är ju en intolerans, och det är ju inte kul för han, men det finns laktosfria produkter som smakar som vanligt. Det är värre med de mjölkfria produkterna, de smakar mindre bra.
En fördel till jag hittar är att man fortfarande ha mjölk i matlagning, det kan man ju inte ha om man är mjölkallergiker.
Och inte att förglömma, jag har gått en antal kurser om dietmat och lagar sådan på jobbet, så man är insatt i det. Det är bara Jarmo som ska sättas in i det hela nu.
Men det är ju vi med våra åkommor i vår familj, men som sagt, det kunde varit värre.
Tog lite snöiga kort idag, för att påminnas...




Kommentarer
Postat av: mariette

jösses är marcus allergisk han som varit så frisk kan det försvinna av sig självt,behöver nog en liten snabbkurs malin vad laktosintolerans är så jag vet var som gäller när vi har "mys"

2010-02-10 @ 20:23:36
Postat av: Malin

Man klarar inte av att bryta ner mjölksocker, därav ont i mage,mm.mm....Vi kommer att kolla ett tag nu hur han reagerar på olika saker. Oftast brukar dom klara av mjölkprodukter i maten, men ska dricka laktosfri mjölk, glass osv..

2010-02-12 @ 21:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0