Helgen som var

Den här helgen har varit full med skratt och trevligheter. I fredags var jag och syrran i stan hos Jenny på "exotiskt kryddparty", det vet väl dom flesta vad det är,där blev det vin och demonstrationer av den ena och andra "kryddan" i dess olika,(stora) och små format,glittrigt som svart,hehe.Det slutade med att jag köpte en kortlek med 52 olika varianter på iallafall,och iskuber, i manligt format. Det du Em....
Efter det drog vi vidare till Stadt,men det var som jag o syrran misstänkte,nästan bara artonåringar,så vi blev inte långvariga där,vi åkte hem. Men det var en rolig kväll iallafall.
I går kom ju mamma och Thomas och kidnappade Emil,jo,vi visste ju att dom skulle ta han,dom hade sagt länge nu att det var dags,så det var bara och packa ihop alla miljarder saker som skulle med.De stora barnen var inte direkt förtjusta i att han skulle iväg hemifrån inte, det hela slutade med att Markus satt tyst i soffan när dom åkte,det är hans sätt, och Bella satt på golvet i köket och snyfta hysteriskt...Jahaja, så mycket uppskattade dom att få vara själva med oss, det gick allt över efter en stund, och sen var det dags för oss att dra fram till den nya resturangen Taste och äta med ett par goda vänner och deras barn.
God mat var det, och barnen skötte sig fint.Efter det åkte vi hem till kompisarna och fortsatte med att tjöta och spela kort,klockan blev framåt ett när vi traskade hem.
Och nu sitter alla och väntar ivrigt på att vår saknade familjemedlem ska komma hem någon gång.
Vi har allt fått rapporter om att det gått så bra,och han somnade gott i gårkväll och sov bra,trots att det var första gången han sov borta utan att nån av oss var med,skönt..
Frågan är bara om han kommer att bli mer mammig nu? I eftermiddag är det dags för den årliga tomteparaden,den får man bara inte missa,det har ju blivit en tradition,mysigt är det,trots att snön saknas.
Tjingeling!!




Du ska inte kasta sten från glasberget,
Den kan träffa någon i huvudet...
Malin Claeson



Old Times

Jag har precis väckt Jarmo, nattarbetare behöver sin skönhetssömn extra mycket. Ikväll när jag är ute och roar mig ska han och barnen gotta till det med marinerad fläskfile,beasås och strips och en mumsig sallad,hoppas det blir nåt över till mig då...
Sitter och lyssnar på Helloween för att komma i stämning,kommer alltid att älska det bandet, och dess underbara minnen det bär med sig. Tiden när jag var 16 år och framåt,vilka fantastiska tider,vilka minnen,och vilket underbat gäng vi var!  Jag hade lätt för mig i skolan,men jag tröttnade dessvärre när jag började gymnasiet. Tog bussen in till skolan,sen hem igen..Inte hem,men det fanns alltid någon man kunde hitta på saker med.Tillslut hoppade jag av samhäll,gick ett år iv,bara för att fundera vad jag ville göra.Det blev hotell o resturang,men samtidigt jobbade jag ett par timmar varje dag efter skolan,så det blev tyvärr lite för mycket frånvaro där med,desto mer jobb.Gick dom tre åren,och fick sedan ett fast jobb direkt,och det har jag haft sen dess,inte på samma ställe,det är jag alldeles för rastlös för,men alltid inom matbranschen.
Så....Det går att lyckats även om man strular till det i skolan.
Och människorna jag umgicks med,och umgås med än idag,hade på den tiden ett "dåligt rykte"
Hur mycket var sant då? Knappast nåt av det,visst gjorde dom en del pojkstreck osv,men mer snälla,omtänksamma människor får man leta efter. Det var lätt den roligaste,spännande,underhållande tiden för min del,och jag är glad att vi träffas än idag,dock inte lika ofta,för att dom allihopa...Jobbar! och har Familjer! Så det så!!
Så när era småttingar blir stora och kanske börjar umgås med "fel" människor,kolla upp fakta först.
Nä,nu är det dags för lite käk,och sen göra mig finer för ikväll

Hjälp!

Och hur sjutton kommenterar jag kommentarer då? Hjälp!! Hahahaha,går inget vidare det här!!

Energi

Jag älskar människor som bjuder på sig själva,är intressanta att prata med och som är livliga.Dom utstrålar positiv energi.Däremot såna som anser sig vara bättre än vi andra,dom som suger energi,dom ger jag inte mycket för.

vad är normalt?

Som synes så är jag ju ingen hejjare på det här...än...när bilderna jag lägger upp blir inlägg,hm..Löser sig tids nog.Nu har jag fått upp den första delen av julen,dvs fönstren med dess pynt är klart! Tomtar får vänta ett tag till.
Vissa dagar är det riktigt skönt när det dräller in barn här,speciellt idag,då Emil fortfarande inte är helt piggelin,förkyld och lite halvfebrig,då lyser han upp som en sol,och blir till sitt vanliga jag när det är massa barn här.Perfekt,då kan mor pynta.
Andra dagar kan man få ett litet lätt spel,typ en sommardag,när alla,alla ska knöka ihop sig i ungarnas pool,ungefär varje dag.Ibland låter man dom hållas,ibland känner man att nu får det vara nog,då tjoar man till dom lite,det är lugnt en stund,sen är det igång igen.Går i Normala gängor..
Vem är det egentligen som bestämt vad som är normalt,och vem som är normal? Vart går riktlinjerna?
Om en människa är väldigt pratglad,högljud,svårt att lyssna på andra,geni inom vissa ämnen,mm,mm,är denne då inte normal?
Tex,ett högljutt barn i en dagisgrupp som stör de andra,är det normalt?
Ett barn som är för tyst,för blyg,inte vill göra nåt,är det normalt?
En vuxen som är tillbakadragen och väldigt blyg,är det normalt?
En vuxen som alltid är högljudd och far fram som en jojjo,är det normalt?
Och för att prata om mig själv då,kontrollmani och blir irriterad när det inte är städat här hemma,är det normalt?
Det kanske är så egentligen att alla dessa människor,som har den ena och andra åkomman,egentligen är "den normala",medans alla andra inte är det...Jag tycker att det ställs olika diagnoser osv,lite för snabbt ibland,när det i själv verket bara handlar om en persons olika egenskaper.Och det är ju underbart att det finns så många olika personligheter.Däremot,de fallen där det verkligen behövs medicin,för att personen ska må bra är jag helt enig om.
Lite funderingar här bara en onsdagskväll hos mig.Och jag vet iallafall att jag Inte är normal,och det är jag glad för,hehe!!

Den magiska stenen i Finland


Emils första Finlandsresa


Barnen på Ålandsäventyr


Kafferep

Denna dag kan summeras som mycket kaffedrickande och julklappsplanerande.Till Emil är det ju inte så svårt,finns ju mycket att välja på,men vi köper inga stora mängder till han i år,blir mer till hans ettårsdag istället.Markus och Bella däremot,vi har funderat ut och in,dom har en hel del på sina listor dom,men tillslut kom vi fram till att det blir en dyrare julklapp till dom var,och nåt litet då,istället för massa smågrejer.Så det får bli varsin bärbar dator,Markus har ju en stationär,men det är nåt..? som pajat,så vi byter ut den till en bärbar.Men så var ju frågan,ny eller begagnad,kostar ju en del,men vi kom fram till att det blir begagnad,det viktiga för dom är ju att det går att spela på.Men det är ju inte gratis det heller direkt,men det är ju jul ju!!Och då ska alla barn bli nöjda.Fast det är ju lite sjukt,samhället idag,vad det faktiskt kostas på barn,men det är ju vårt egna fel,det är ju vi som lever i det.Ack så mycket billigare det var när dom var små,hehe.
Syrran var här i förmiddags och surpla kaffe och gosa med Emil.Vi ska iväg till vår kära kusin Jenny,på fredag.Exotiskt kryddparty...lite vin till det och sen blir det förmodligen utgång.Och då är det ju självklart att man vill ha något snyggt att sätta på sig,vilket jag saknar nuförtiden,så det blev till att åka hem till syrran nu på kvällen och prova lite kläder.Föll för en skitsnygg grå klänning,och ett par snygga gråa stövlar till det oxå.Medans jag stod där klagade jag över att det inte fyller ut som det bör vid bysten,då sa Anna att du får väl sätta på dig en pushup då! MEN DET ÄR JU DET JAG HAR PÅ MIG JU sa jag.Ni kan tänka er hur syrran skratta då...snyft! Jaja,jag ser fram emot fredag iallafall,ska bli kul att träffa kusinerna.
Kusinerna ja,där spenderade man mycket tid som liten,i Göttorp.Dom är sju,och vi i vår syskonskara tre,så det var ofta vi var tio barn däruppe,plus deras grannungar.När en annan tycker att man har mycket omkring sig med barn,skola och aktiviteter så kan man ibland ramla in på tanken hur dom fixade sju barn och allt som hör till.men det gjorde dom,galant! Och jag hade en speciell konst oxå,fick jag höra senast idag,när jag klämde in en fika hos mamma,ja,Emil är ett riktigt matvrak han,påminner så om dig när du var liten,Mmm,just det.Jo,jag hade koll på exakt hur många kakor alla hade tagit,kom då ihåg att vi var mycket med min mosters familj med alla barn,och det var ju på den tiden det var ca sju sorters kakor,och tog någon två av en sort,så märkte jag det direkt.Mamma,hon tog två.Guuud vad jag skäms över det! Får höra det än idag.Om och om igen.
Tjo

Influensahysteri

När fågelinfluensan härja som värst,eller snarare hysterin kring den,så var jag ju en av dom som trodde att alla skulle få den,och dö,såklart...det gick tom så långt att jag...hm...sa till J att får inte alla tamiflu,så kommer jag göra ALLT för att fixa det,man har ju sig själv och familjen närmast ju.
Så jag sa,lite på skämt,lite på allvar att jag kommer banne mig och råna apoteket på Tamiflu! Japp,vi skulle inte vara utan minnsann.Det gick ju aldrig så långt,men för ett par dar sen läste jag om en kvinna tror jag att det var,som hade rånat ett apotek på tamiflu,vi bara skrattade här hemma,jag visste ju precis hur hon tänkte,och jag lovar,det var inte jag.

Mina måsten

För ca två år sen var jag totalt emot det.Kunde inte för mitt liv förstå hur man kunde slösa så mycket tid på det,ägna timmar åt det,fanns helt enkelt inte i mitt huvud.
Nu är jag fast i skiten bokstavligt talat,trodde aldrig det skulle hända mig.Det handlar givetvis om datorer,surfa,facebook,mammaforum...Tillslut insåg jag att det var hög tid för mig med,att börja blogga.
Fats jag kan absolut inget om datorer,men jag lär mig,jag har ju mästaren själv här hemma,mitt livs kärlek,Jarmo,han kan datorer om någon,så krånglar det ropar jag på han....Och han kommer.Ibland önskar jag att jag hade mer ,eller iallafall några av hans sidor,lugnet,tar det som det kommer,går inte och stressar upp sig för saker i onödan,Men det har jag tyvärr inte.
Men räkna med att det kommer komma nya inlägg här i tid och otid,om skitsaker eller viktiga saker,känns rätt bra det här!

Mina allt


Känslor

Alvedon,tur att man lever i en tid då det finns.Lillen vaknade med hög feber idag,vet inte om det beror på vaccinet vi tog i tisdags,eller om det är en vanlig förkylning,hursomhelst,det är bland det värsta jag vet när barnen får feber.
Ser riktigt framför mig hur den stiger och att man inget kan göra.Halvhypokondriker som man är.Jojomän,förrförra sommaren fick jag för mig att jag hade borelia,hudcancer,harpest...inom loppet av två månader,det var rätt jobbigt,syrran bara skrattar åt mig,hon vet precis hur jag är.Det sjuka i det sjuka är att jag fick borelia,på riktigt strax efter det,men då vågar man ju liksom inte söka för det.Syrran som tar det mesta med ro,sa till mig på skarpen att söka läkare,när hon såg märket som bredde ut sig på hela höften...Pencillin slutade det med iallafall,man ska vara försiktig med vad man tror sig ha..
Just nu ligger min sambo J och lillen och snusar middag,och jag väntar på att klockan ska bli två,då har vi en tid framme på bvc,8-månaders koll och passa på att kolla upp hans feber och förkylning.
Obs...jag fick allt iväg Markus till skolan idag..
Många omkring oss får barn nu,det är rena babyboomen här.Det är så speciellt att få sitt första barn,så det går knappt att sätta ord på det.Men känslan av NYTT är och kommer aldrig igen bli så stark som då.Och alla känslor som kommer sen,lycka,stolthet,oro,ängslan,men störst är kärleken.

Söndagsstart!

Ja,då är det väl dags att sätta igång och skriva lite då.Tänkt för länge,och seg är man ända tills nu! Men när tom min åttaåriga tös blir till sig och vill börja blogga kan väl jag knappt vara värre va?
En olycka kommer snabbt sägs det ju,och det var just det som hände ikväll,hade precis lagt minstingen,Emil snart 8 månader,som har kommit in i en härlig mamma/seperationsfas,och skriker allt han kan i sängen när det smäller till i vardagsrummet.Markus har ramlat kommer Isabella tjoande,åh...tankarna far,huvudet?Han har ju lyckats med detta ett antal ggr i sitt tioåriga liv,men det var knät han hade dragit i,rejält oxå,för han hade riktigt ont.Men,men det svullnade upp lite,men jag tror inte det var så farligt ändå,men tillräckligt för att han tyckte att han skulle få vara hemma från skolan iallafall,hehe,dom passar på dom små liven.
I brist på annat har jag suttit o surfat runt lite,och blir alltid lika fundersam över hur vuxna människor tänker ibland,beter sig som 11-åringar,jaja,har man inget liv så har man inte.
Bjöd för övrigt mor och hennes gubbe på köttfärslimpa och svampsås(min sambos vädjan..såsen alltså) potatis och grönsaker idag,mycket gott var det! See you

RSS 2.0