Nyårsafton

Även om vi tog det väldigt lugnt igår så är man lite slö idag, det blev ju att man traskade hem framåt småtimmarna. Vi firade hemma hos Robban och Mariette med familj, vi var där runt fyra, fick en god välkomstdrink, satte oss och pratade och slappade i soffan medans minstingarna lekte och de större föredrog datorerna och Guitar Hero (som jag själv provade på senare).
Därefter intog vi dom goda räkbakelserna och bestämde utan kocken(mor) att nu hade det faktiskt blivit tradition att hon fixade såna till oss.
Dom mättade fint, så vi drog ut lite på maten och de två minsta personerna på plats somnade för natten.
Sedan åt vi, och åt, och åt.....kändes som att magen skulle sprängas, men trots det meckade vi iordning efterrätten, päronhalvor med aftereight och vispad grädde, och en kopp kaffe till det, farligt gott.
Kvällen löpte vidare i en lugn skön stämning, avslappnad, inga stelheter där inte.
Jag älskar deras gillestuga som dom har lyckats att få en sån där lugn skön stämning i, där satt vi och tjöta och hade det gott.
Sedan var det dags för den tradionella skålen, som i år fick vara inomhus, då vi inte kände för att gå ut om de minsta skulle vakna.
Men efter det var det ju Jarmo och Robbans stund, raketerna såklart, ut med alla barnen, jag och Mariette satte oss inne och beskådade istället. Varmt hade vi iallafall.
Strax efter det traskade vi hem, trötta, mätta och nöjda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0