8 månader

Ja, den här tiden på dygnet för exakt 8 månader sen, var Emil helt nyfödd. Två gånger kan man säga, pga att förlossningen blev långdragen och slutade på ett mindre trevligt sätt. Kroppen är fascinerande, när han tillslut blev uttvingad, så försvarade hans kropp sig med att stänga av alla livsfunktioner, detta är alltså som läkarna förklarade. Men med ett akutteam på sju läkare så lyckades dom få igång han tillslut, med elchockar och andra instrument. Så han fick en tuff start lille plutten, med tog igen det med råge. Det låter hemskt, men tack vare att allt var avstängt, klarade han sig utan några men. Men det var inga trevliga minuter kan jag lugnt påstå.
Det är otroligt vad en liten människa kan lära sig på denna korta tid. Ta kontakt med människor, le, skratta, ha humor, busa, ta sig framåt, bli tokig om han inte får det han vill ha, jollra, säga ampa till lampan, osv...
Och det bästa är att dom är fortfarande så oförstörda, så naturliga, så oformade, det är till viss del det som gör dom så charmiga.
Senare idag tar mormor och Thomas med barnen till Skövde. Där ska dom gå ut och äte, sen sova över där, och i morgon åker dom på julmässa. Vissa har det bra ! Barnen alltså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0